Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Počela akcija 'Ispravno vozilo - bezbedno vozilo'

Auto-moto savez Srbije (AMSS) u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila organizuje od 23. do 28. juna tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo".

Obavite besplatan tehnički pregled

Kao i prethodnih godina, cilj akcije je podizanje stepena bezbednosti u saobraćaju i smanjenje broja udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila, navode u Auto-moto savezu.

Zbog toga, AMSS poziva sve vozače da pred početak turističke sezone besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 200 linija tehničkog pregleda širom Srbije. Adrese centara za pregled biće objavljene su na sajtu Auto-moto saveza, a informacije o najbližem centru mogu se dobiti i pozivom na poznati broj operativnog centra 1987.

O značaju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila najbolje govore podaci iz 2013. koje je objavio AMSS. Tada je obavljeno više od 20.000 tehničkih pregleda i utvrđeno je da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

Od toga, preko 33 procenata imalo je neispravne kočnice, oko 15 procenata neispravan sistem za upravljanje, a 30 odsto neispravnu svetlosnu signalizaciju.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?