Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Folksvagen kupuje Fijat?

Nemački "Folksvagen" razgovarao je sa vlasnicima "Fijata" o kupovini ovog italijanskog proizvođača automobila, piše nemački magazin "Menadžer" u svom veb izadanju pozivajući se na neimenovane izvore.

Folksvagen kupuje Fijat?

Vlasnici "Fijata" žele da usmere pažnju na marku "Ferari" i obustave tradicionalne poslove sa automobilima, navodi se u tekstu.

Vrednost akcija italijanske kompanije porasla je za pet odsto, na 7,98 evra, posle objavljivanja ove vesti. Akcije "Folksvagena" istovremeno su oslabile za 1,5 odsto, na 186,7 evra.

Obe kompanije odbile su da komentarišu navode nemačkog magazina, a nije se izjasnila ni porodica Anjeli, koja je vlasnik 30 odsto "Fijata".

"Menadžer" piše da su "Folksvagen" i "Fijat" još daleko od postizanja sporazuma o mogućoj ceni italijanske kompanije.

Kupovinom firme "Fijat Krajsler" "Folksvagen" bi mogao da iskoristi "Krajslerovu" prodajnu mrežu kako bi rešio svoje probleme na američkom tržištu, drugom po veličini u svetu. "Folksvagen" ostvaruje nezadovoljavajuću prodaju u SAD.

"Folksvagen", koji je krajem marta posedovao rezervu od 18 milijardi evra u gotovini, više puta je izrazio zainteresovanost za "Fijatovu" marku "Alfa Romeo", ali je direktor italijanske kompanije Serđo Markione odbacio sve ponude.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?