Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

VEŽITE SE: Policija kreće u jaču kontrolu vezivanja pojaseva!

Evropska akcija kontrole vezivanja pojaseva koja će se u Srbiji sprovesti tokom sledeće nedelje, od 8. septembra, najavljena je na zajedničkoj konferenciji za novine Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja.

VEŽITE SE: Policija kreće u jaču kontrolu vezivanja pojaseva!

Tokom akcije, policija će posebno opominjati učesnike u saobraćaju na neophodnost vezivanja pojaseva na zadnjem sedištu.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Slobodan Malešić istakao je da je, u prvih osam meseci ove godine, na putevima u Srbiji poginulo 328 osoba, što je za 80 manje nego prethodne godine. Malešić je ocenio da takvi podaci ohrabruju i naglasio da je Uprava saobraćajne policije u prethodna dva meseca maksimalno pojačala svoje aktivnosti, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, što će da čini i ubuduće.

Prema njegovim rečima, u prvih osam meseci 2010. godine, zbog nevezivanja pojasa, kažnjeno je 97.500 vozača, a u istom periodu ove godine 78.000, što jasno ukazuje da se povećao broj onih koji poštuju saobraćajne propise.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja prof Krsto Lipovac upozorio je da su istraživanja pokazala da u Srbiji svega 68 procenata putnika na prednjim sedištima veže pojas, a na zadnjim svega dva procenta, što je „apsolutno poražavajuće“.

"Tek sad kreće borba protiv onih 30 odsto koji ne koriste pojas, jer su oni najveći problem za bezbednost saobraćaja. Zadatak celog društva je da se ta praksa nevezivanja pojasa promeni i da se Srbija svrsta u zemlje koje se civilizovano ponašaju na putu", istakao je Lipovac.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?