Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Nekoliko pravila o posudama iz kojih jede maca

Svim vlasnicima je jasno da je za mačku hranjenje jedna od najomiljenijih stvari. Iako je vašem ljubimcu stvarno malo potrebno kada je hrana već u posudici, ipak treba obratiti pažnju na neke bitne stvari.

Nekoliko pravila o posudama iz kojih jede maca

Posude za hranu i vodu uvek moraju da budu čiste. U suprotnom, maca može izbegavati da jede, ili će piti vodu sa česme ili čak iz vaše čaše. Zato, voda uvek mora da bude sveža, dostupna i hladna.

Protivno popularnom verovanju, mnoge mačke ne vole ukus i miris plastike, tako da baš i ne vole kada jedu iz plastičnih posuda. Stručnjaci preporučuju korišćenje staklenih, keramičkih ili čeličnih posuda za hranu i vodu. Redovno perite posude vrućom vodom i deterdžentom.

Kao i mi, mačke vole da uživaju u obroku u miru. Stoga, držite posude za hranu i vodu na manje prometnim, mirnim mestima.

Iako većina vlasnika voli da drži sve mačje stvari na okupu, ipak nemojte da držite posude za hranu i vodu blizu kutije sa peskom. Mačke čije posude za hranu stoje blizu posude sa peskom često imaju problem sa neprikladnim obavljanjem nužde. Kako ne žele da idu blizu svojih posuda za hranu i vodu, nuždu obavljaju na nekom drugom mestu, kao što je na primer kauč, ili ne jedu.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?