Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Pet pogrešnih mitova o kosi

Briga o kosi nije laka ni onda kada vam razni mitovi ne otežavaju posao. Kako vas izmišljotine ne bi odvele u pogrešnom smeru, otkrivamo vam u koje mitove nikako ne bi trebalo da verujete.

Pet pogrešnih mitova o kosi

Često šišanje ubrzava rast kose

Šišanje ne ubrzava rast kose, ali utiče na njeno zdravlje. Ako želite da vam vrhovi budu zdravi i sjajni, skratite ih svakih šest do osam nedelja.

Čupanje povećava broj sedih

Mnogi su ubeđeni da će čupanjem jedne sede dlake uzrokovati pojavu dve, tri ili više njih. To nije tačno, jer će se sede pojavljivati u istoj meri bez obzira da li ih čupate ili ne. No, to svakako ne znači da bi trebalo da počupate sve sede, jer čupanje oslabljuje koren dlake zbog čega nakon nekog vremena kosa jednostavno može da prestane da raste na području s kojeg ste je uporno čupali.

Češljanje pozitivno utiče na zdravlje kose

Češljanje kose je nužno, ali ne i preterano preporučljivo za zdravlje kose. Kosu nemojte češljati osim kad se zamrsi, jer preteranim češljanjem možete oštetiti površinski zaštitni sloj dlake. Zato, nemojte preterivati.

Perut je znak suvog vlasišta

Većina žena je ubeđena da je perut posledica suvog vlasišta. No, to je potpuno pogrešno mišljenje jer je perut zapravo povezana s masnom kosom.

Kosu treba prati svaki ili svaki drugi dan

Verovatno ste često imali priliku da čujete da kosu trebate prati svaki ili svaki drugi dan. Pravila o pranju treba potpuno zanemariti jer ne odgovaraju svakom tipu kose. Slušajte svoju kosu i perite je onoliko često koliko vi mislite da treba.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?