Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Otvoren Festival nauke u Beogradu

Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić otvorio je u Beogradu osmi Festival nauke i rekao da je to prilika da naučnici komuniciraju s građanima i pokažu kakav je izazov raditi u nauci.

Otvoren Festival nauke u Beogradu‚

"Mi možemo da budemo zadovoljni načinom na koji funkcioniše naša nauka u ovom trenutku, najviše zbog povećanja naše saradnje sa institucijama van zemlje", ocenio je Verbić na otvaranju i dodao da su istraživači iz Srbije rado viđeni gosti na univerzitetima u inostranstvu.

Verbić je rekao da realne mogućnosti ne mogu da dostignu potrebe u naučnom stvaralaštvu, ali da nauka i naučnici s raspoloživim sredstvima rade najviše što mogu.

Direktorka festivala Ana Jovanović je rekla da se Festival ove godine održava pod sloganom "Sve je moguće" i da njegovo održavanje dokazuje da je u teškim uslovima moguće organizovati manifestaciju takvog tipa.

"Festival se samofinansira, to su sredstva od karata i sponzora. Imamo i podršku ministarstva, ali sredstva dolaze sa drugih strana. To je teško, ali mi smo uspeli da napravimo brend jer imamo najveći događaj promocije nauke u regionu", istakla je Jovanović.

Festival nauke trajaće do 7. decembra.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?