Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Aokigahara - šuma za samoubice

Aokigahara je šuma u podnožju planine Fudži u Japanu zbog koje Blair Witch Project izgleda kao neki vic.

Aokigahara - šuma za samoubice

Kao što su Nijagarini vodopadi popularni za venčanja, Aokigahara je popularna za samoubistva. Od 1950. godine više od 500 ljudi oduzelo je sebi život u ovoj šumi.

Trend je započeo nakon što je navodno Seicho Matsumoto objavio svoj roman Kuroi Kaiju (Crno more stabala), gde su dvojica njegovih likova počinili samoubistvo u ovoj šumi. Nakon toga, stotine japanaca se obesilo među bezbrojnim stablima Aokigahara šume, koja je navodno tako gusta da je i u podne teško pronaći mesto koje nije u potpunosti okruženo tamom.

Pored tela koja vise sa stabala, šuma je prepuna poruka upućenih potencijalnim samoubicama. Poruke poput: "Život je dragocen!" "Razmislite" ili "Mislite na svoju porodicu!"

70-tih godina, problem je dobio nacionalnu pažnju i japanska vlada počela je raditi godišnje ''češljanje'' šume u potrazi za telima. Godine 2002, pronašli su ih 78. Ali niko ne zna koliko su propustili.

Da stvar bude gora, s obzirom da samoubice na sebi uvek imaju neki nakit ili novac, u poslednje vreme su aktivni i "pljačkaši tela", koji doslovno žive od tuđe smrti.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?