Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Amsterdam upozorava turiste na veoma opasan kokain

Na glavnoj železničkoj stanici u Amsterdamu, kao i na još nekim mestima oko centra grada, postavljene su velike svetleće reklame s upozorenjem na engleskom jeziku: "Veoma opasan kokain se prodaje turistima".

Amsterdam upozorava turiste na veoma opasan kokain

Vlasti u Amsterdamu počele su da svetlećim znacima upozoravaju na opasan kokain koji se prodaje turistima, pošto su tri Britanca preminula prošlog meseca zbog upotrebe tog narkotika.

Dva Britanca, starosti 20 i 21 godine, u utorak su nađena mrtva u hotelskoj sobi. Policija je saopštila da je verovatan uzrok smrti "beli heroin", koji su uzeli verovatno misleći da je u pitanju kokain.

Pretpostavlja se da je ista droga uzrok smrti još jednog britanskog turiste prošlog meseca, rekao je portparol amsterdamske policije Rob van der Ven. Još 14 osoba, uglavnom Britanaca, primljeno je u bolnicu pošto su uzeli beli heroin verujući da je kokain.

Nije, međutim, jasno zašto se beli heroin prodaje kao kokain, rekao je policijski zvaničnik.

Holandska policija veruje da su britanski turisti drogu kupili od istog uličnog prodavca, koji možda nije svestan šta prodaje. "Beli heroin je mnogo skuplji od kokaina, tako da pretpostavljamo da diler ne zna šta tačno prodaje", rekao je Van der Ven.

Flajeri s upozorenjima na opasnu drogu dele se na železničkoj stanici, u hotelima, hostelima i na glavnim trgovima Amsterdama.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?