Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Popularne a razočaravajuće destinacije

Na listi razočaravajućih turistčkih atrakcija, između ostalih se našao i Stounhendž, koji godišnje poseti i po milion turista. Preistorijsko zdanje koje se nalazi u Viltšajiru, jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija, zajedno sa čuvenim piramidama u Egiptu i Parizom, koji je razočarao mnoge posetioce.

Popularne a razočaravajuće destinacije

Na sajtu Reddit.com, mnogi su komentarisali da je je "Stounhendž razočaravajuće mali i ne možete da mu priđete dovoljno blizu". Inače, Stounhendž je izgrađen pre 5.000 godina i veruje se da su se u preistorijskom dobu tu sahranjivali ljudi.

Stounhendž nije jedini koji je razočarao turiste - izostalo je oduševljenje i prilikom poseti Los Anđelesa, grada u kojem živi veliki broj slavnih ličnosti, a koji su posetioci opisali kao "opasno i prljavo urbano mesto". Neki od komentara su i da Los Anđeles "uopšte nije zanimljiv jer ima malo toga da ponudi turistima, osim Staze slavnih". Zamerka je i loš javni prevoz, zbog čega je onima koji nemaju automobil teško da obiđu grad.

Na listi razočaravajućih svetskih atrakcija našle su se i piramide u Egiptu. Izgrađene u periodu između 1560. i 2540. godine pre nove ere, i često se opisuju kao svetsko čudo. Turisti su se, ipak, žalili da su piramide previše blizu buke i urbanog haosa grada.

Inače važi za "fensi" destinaciju, ali mnogi turisti proglasili su Pariz "najgorim gradom na svetu", najviše zbog "neljubaznosti Parižana prema turistima". Prema zvaničnim podacima, francuska prestonica je ranije proglašena najposećenijim gradom, sa 32,3 miliona turista godišnje.

Druge "optužbe" bile su na račun toga da je "grad precenjen i previše prljav".

U međuvremenu, Venecija je proglašena "gigantskom turističkom zamkom". Gradu na vodi koji ugosti oko 60.000 turista svakog dana, zameraju se "velike gužve na ulicama i visoke cene hrane i pića".

"Čuveni kanali užasno su zagađeni i zatrpani su smećem", napisao je na Redditu jedan od posetilaca.

Luksuz po kojem je Dubai čuven, prema glasovima turista, zapravo je "precenjen, izveštačen i neprijateljski prema posetiocima".

Gigantski šoping centri i oblakoderi mnogim turistima ostali su u pamćenju po "nedostatku osnovne kulture".

Iako su turisti kritikovali ove poznate destinacije, mi ipak ne sumnjamo da je vredno posetiti ih.


s8
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?