Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Restoran u kojem se jede u potpunoj tišini

Da li je jelo boljeg ukusa ako se jede u tišini? U jednom njujorškom restoranu misle da bi uz tišinu moglo da bude ukusnije, pa su zabranili svaki razgovor za stolom.

Restoran u kojem se jede u potpunoj tišini

Spolja, izgleda kao bilo koji drugi restoran u njujorškom kvartu Grinpoint. Ali, ko sedne u restoran "Eat", primetiće nešto neobično - potpunu tišinu.

"Organizujemo tihe večere zato što želimo da pružimo priliku gostima da isprobaju hranu sa naročitom pažnjom i da obrate pažnju na to iskustvo, što najčešće ne mogu u uobičajenoj buci tokom jela, posebno u Njujorku", kaže menadžer neobičnog restorana Nikolas Nojman.

Specijalitet ovog restorana u kojem "držiš jezik za zubima" dok jedeš je organska vegetarijanska hrana.

Ceo sat niko nije izgovorio ni reč - povremeno se začuo poneki smešak, a svi su birali da komuniciraju očima, a ne rečima. Večera u tišini završava se kad gosti pojedu poslasticu - tada mogu da se raspričaju.

Gosti kažu da su uživali.

"Htela sam da se smejem, prošla kroz različite faze, a na kraju stvarno postignete opuštenu, zen fazu", kaže jedna gošća koja je došla sa prijateljicom.

Novi restoran je, za sada, prilično popularan, a sto se rezerviše danima unapred. To možda i nije iznenađenje u gradu u kojem je, pokazuju istraživanja, druga stvar na koju se ljudi u restoranima najčešće žale - buka.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?