Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Budva najpopularnija za srpske turiste

Kako pokazuju rezultati istraživanja hotelskog pretraživača Trivago, ovog će leta najpopularnija destinacija za srpske turiste biti crnogorska Budva, sa prosečnom cenom od 108, 91 evra za noćenje u standardnoj dvokrevetnoj sobi.

Budva najpopularnija za srpske turiste

Hotelski pretraživač Trivago je pripremio listu destinacija, koje su ovog leta najpopularinije među domaćim turistima. Iza Budve, na drugom se mestu našao austrijski Beč, koji uprkos tome da nije primorska destinacija i dalje ostaje jedno od omiljenih odredišta domaćih turista.

Na Trivagovoj top 10 lestvici našlo se ponajviše grčkih letovališta, kao što su Hanioti, Neos Marmaras, Solun, pa čak i prestonica Atina. Najpovoljnije noćenje u hotelskoj sobi, pronaći ćete u grčkom Neos Marmarasu, i to u visini 62, 25 evra. Najskuplji grad na lestvici top 10 je grad svetlosti Pariz, gde ćete ovoga leta morati izdvojiti 164, 26 evra, a noćenje u istoj.

Srpski turisti u proseku potroše 95, 16 evra za noćenje u standardnoj dvokrevetnoj hotelskoj sobi. Norvežani su narod, koji potroši najviše za letovanje, i to u proseku 152, 12 evra za noćenje u hotelskoj sobi. Na drugoj strani su poljski turisti, koji su nešto štedljiviji, i u proseku potroše 73, 88 evra za boravak u istoj. Kada je u pitanju rezervacijski period, domaći turisti u proseku bukiraju smeštaj 82 dana unapred, i u proseku letuju 10 dana.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?