Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

SNS u Rumi sprovodi kampanju 'Pobedimo rak' preko direktorice Doma zdravlja sredstvima opštine Ruma

Dom zdravlja Ruma u proteklih mesec dana organizuje kampanju "Pobedimo rak" serijom predavanja po selima rumske opštine, a jedna takva najavljena je i za sutra u konferencijskoj sali Kulturnog centra u Rumi.

SNS u Rumi sprovodi kampanju "Pobedimo rak" preko direktorice Doma zdravlja sredstvima opštine Ruma

Fotografija i prateći tekst na sajtu rumskih naprednjaka


Predavanja na temu "Pobedimo rak", u okviru meseca borbe protiv malignih bolesti održava direktorica Doma zdravlja Ruma dr Snežana Bojanić Stojić, specijalista medicine rada po vokaciji.

Podsećamo, projekat "Pobedimo rak" opština Ruma finansira sa 700.000,00 dinara, a on obuhvata niz postupaka: pozivanje žena bez uputa na unapred zakazane termine pregleda, edukacija za samopregled dojki, registar žena obuhvaćenih mamografijom koji će omogućiti kontrolne preglede kao i dalju dinamiku observacije i praćenje ove populacije žena.

Srpska napredna stranka Ruma u predizbornim aktivnostima na svom sajtu koristi ova predavanja u predizborne svrhe, a kako je najavljeno iz štaba naprednjaka, za naredne dane naprednjaci najavljuju i proveru šećera u krvi, krvnog pritiska i EKG-a na Gradskom trgu u Rumi i selima rumske opštine. Pretpostavlja se da će preglede vršiti osoblje Doma zdravlja Ruma.

Na internet stranici rumskog odbora SNS može se i videti tekst o predizbornim aktivnostima koje ova stranka ima, a među njima i predavanja dr Snežane Bojanić Stojić, sa istom fotografijom koja je postavljena i na stranicu rumskog Doma zdravlja.

SNS u Rumi sprovodi kampanju "Pobedimo rak" preko direktorice Doma zdravlja sredstvima opštine Ruma

Fotografija i prateći tekst na sajtu Doma zdravlja Ruma

Kao što se vidi i sa izveštaja rumskih naprednjaka, sve zasluge za ova predavanja idu njihovom Savetu za zdravstvo koji "je napravio pravi izbor tеmе i načina kako da savеti dr Snеžanе Bojanić Stojić i osoblja Doma zdravlja u Rumi dopru do što vеćеg broja naših građanki".

Sa druge strane, Dom zdravlja Ruma najavljuje potpisivanje ugovora sa lokalnom samoupravom o finansiranju projekta koji je Dom zdravlja Ruma uputio lokalnoj samoupravi preko kojeg su planirani besplatni mamografski pregledi žena od 50 do 60 godina života do kraja 2014. godine.

Podsećamo, dr Snežana Bojanić Stojić jedna je od prvih nagrađenih preletača nakon promene vlasti u Rumi, a kao nagradu dobila je upravo mesto direktora Doma zdravlja Ruma.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?