Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Boris Tadić posetio Rumu

Završna konvencija Nove Demokratske stranke za region Srema održana je sinoć u maloj sali Kulturnog centra Ruma.

Boris Tadić posetio Rumu

Vlatko Ratković pozdravlja goste


Iako ni približno pompezno kao u predizbornoj kampanji 2012. godine, u maloj sali KC Ruma u utorak održana je završna konvencija NDS za Srem na kojoj su predstavljeni kandidati za narodne poslanike koalicije okupljene oko ove stranke sa teritorije sremskog okruga.

Kao gosti konvencije, prisutnima su se obratili Vlatko Ratković, kao domaćin, zatim poslanik LSV u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić, prof. dr Janko Veselinović, bivši predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Aleksandar Prodanović i predsednik NDS Boris Tadić.

Opštinski odbor NDS Ruma u prvim redovima predstavljale su perjanice donedavne rumske vlasti, bivši predsednik opštine Ruma Goran Vuković, bivši član Opštinskog veća zadužen za kulturu Miroslav Ninković, bivša načelnica Odeljenja za opštu upravu i opšte poslove Opštine Ruma Marija Vukajlović i drugi.

NDS Ruma sa dva kandidata za narodne poslanike

Boris Tadić posetio Rumu

Kandidati: Vlatko Ratković i Milana Janković


Kada je NDS Ruma u pitanju, ova stranka na listi kandidata za narodne poslanike na predstojećim parlamentarnim izborima nastupa sa dva imena.

Na 41. mestu nalazi se bivši narodni poslanik i predsednik Zakonodavnog odbora Skupštine Srbije Vlatko Ratković (49).

Podsećamo, Ratković je za vreme obavljanja pomenutih javnih funkcija uhvaćen u sukobu interesa jer je preko druge advokatske kancelarije zastupao preduzeće "Elektrovojvodinu".

Kao drugi kandidat NDS iz Rume, na 54. mestu nalazi se studentkinja psihologije na Filozofskom fakultetu Novi Sad Milana Janković (21), koju je u političku arenu uvela majka, već pomenuta bivša načelnica u opštinskoj upravi Marija Vukajlović.

Rumu će u okviru predizborne kampanje posetiti visoki funkcioneri još nekoliko većih stranaka i koalicija.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?