Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Projekat 'Sport u škole'

Osnovna škola „Veljko Dugošević“ iz Rume dobila je još jednu potvrdu za kvalitetan rad u okviru školskog sporta. Ova „prava sportska škola“, koja godinama postiže izvrsne rezultate u školskom sportu, dobila je prjekat Saveza za školski sport Srbije - „Sport u škole“.

Projekat 'Sport u škole'„Sport u škole“ je besplatan program, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, namenjen učenicima od I do IV razreda koji ima za cilj da raznovrsnim motoričkim aktivnostima doprinese integralnom razvoju dece, da se zadovolje potrebe dece za kretanjem, da se stvore uslovi za dečiju igru, da se podstiče harmonični fizički razvoj dece, da se izgradi navika  za svakodnevnim fizičkim vežbanjem, da se razvija i unapređuje zdravstvena kultura radi očuvanja zdravlja i povećanja otpornosti organizma na uticaje savremenog načina života te da se razvijaju i unapređuju motoričke i funkcionalne sposobnosti.

Osnovna škola „Veljko Dugošević“ iz Rume je jedna od retkih škola na području Srema koja je nagrađena ovim projektom. Savez za školski sport Srbije obezbedio je vredne i raznovrsne rekvizite za rad, koje su predstavnicima škola svečano uručili državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine Predrag Peruničić i sekretar Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

Treninzi se sprovode dva puta nedeljno, u  trajanju od 45 minuta, u sali za fizičko vaspitanje. Program vodi nastavnik fizičkog vaspitanja Ristić Goran.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?