Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Džudisti Rume u Superligi Srbije

Džudisti Rume novi su članovi Superlige Srbije. Rumljani su na završnom turniru koji je organizovao ODŽK "Proleter" u Zrenjaninu potvrdili kvalitet, osvojivši 1. mesto.

Džudisti Rume u Superligi Srbije
Foto: Ilustracija

Ruma je u prvom polufinalu bila bolja od beogradskog Radničkog sa 8:2, dok je Proleter savladao ekipu Partizana iz Kraljeva sa 6:4.

Nakon 4 turnira u okviru ligaškog dela šampionata 1.DžLS dva najuspešnija kluba sastala su se u odlučujućem, izuzetno uzbudljivom meču. U prvoj borbi do 66 kg, Rumljanin Nenad Lazić je posle preokreta savladao Andreja Sakala. Izjednačio je Dušan Sarić – 73 kg iponom koji je pobedio Marka Grandića da bi Rumu u novo vođstvo doveo Miloš Vujašković, u , čini se, presudnoj borbi -81 kg, u kojoj je iponom dobio Jovana Niškanovića iako je protivnik imao prednost vazarija. Na 2:2 u pobedama izjednačio je Marko Vuković.

On je iponom savladao Marka Lepotića da bi konačni trijumf Rumi doneo jedan od naših najkvalitetnijih superteškaša, Nikola Jeremić dobivši Borisa Nemeta tek u produžetku.

Tako je praktično završena sezona u džudo sportu u kojoj je Cement nakon 20 godina ispao iz Superlige, a na njegovo mesto došla je došla ekipa iz Rume.

U prepodnevnom takmičenju u Kristalnoj dvorani, titulu šampionki države osvojile su džudistkinje novosadskog Partizana. Vicešampionke su takmičarke beogradskog ODŽK-a, treća je novosadska Klisa, a četvrti pančevački Dinamo.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?