Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

OŠ 'Veljko Dugošević' najuspešnija među školama Srema u školskom sportu

U svečanoj sali Kulturnog centra u Rumi svečanost dodele pehara najboljim školama na teritoriji Srema upriličio je Savez za školski sport Srema i Sportski savez opštine Ruma.

OŠ 'Veljko Dugošević' najuspešnija među školama Srema u školskom sportu

U muškoj konkurenciji najuspešnija Osnovna škola je "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Mitrovice koja je ostvarila  523 boda, a drugu poziciju zauzela je OŠ "Milica Stojadinović Srpkinja" iz Vrdnika sa osvojenih 263 boda. Treće mesto pripalo je OŠ "Veljko Dugošević" iz Rume sa ostvarenih 238 bodova.

U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila OŠ "Veljko Dugošević" iz Rume sa ostvarenih 511 bodova i najboljim plasmanom u Srbiji u atletici; drugo mesto izborila je OŠ "Sveti Sava" iz Sremske Mitrovice sa ostvarenih 446 bodova; treće mesto izborila je OŠ "Dušan Jerković" iz Rume i OŠ "R.N. Sveti Sava" iz Nove Pazove ostvarivši 302 boda.

Najuspešnja srednja škola u muškoj  konkurenciji je Ekonomska škola "9. Maj" iz Sremske Mitrovice  sa ostvarenih 478 bodova; drugo mesto izborila je Gimnazija iz Inđije sa ostvarenih 437 bodova; trećeplasirana je TŠ "Nikola Tesla" iz Sremske Mitrovice sa 295 bodova.

U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila Medicinska škola "Draginja Nikšić" iz Sremske Mitrovice sa 399; druga je Gimnazija "Branko Radičević" iz Stare Pazove sa 289 bodova; treće mesto SSŠ "Branko Radičević" iz Rume sa 254 boda.

Ukupno najuspešnija Osnovna škola u Sremu je OŠ "Veljko Dugošević" iz Rume sa osvojenih 749 bodova koje je sakupila odličnim plasmanima i nastupima u atletici, stonom tenisu i košarci, dok je najuspešnija srednja škola Ekonomska škola "9. Maj" iz Sremske Mitrovice sa osvojenih 595 bodova, ostvarivši odlične rezultate u atletici, odbojci, košarci, rukometu kao plasmanima u plivanju.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?