Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Rumljanin Marko Antić među zlatnim kuglašima u Brnu

Mladi kuglaš iz Rume Marko Antić sa ekipom omladinske selekcije Srbije u kuglanju osvojio Prvenstvo sveta u Brnu.

Rumljanin Marko Antić među zlatnim kuglašima u Brnu
Foto: kuglanje.cilj.org

Omladinska muška kuglaška reprezentacija Srbije osvojila je šampionsku titulu na Prvenstvu sveta u Brnu sa novim svetskim rekordom od 3.890 čunjeva (Robert Ernješi 679, Marko Antić 616, Igor Kovačić 697, Milorad Vojnović 598, Radovan Vlajkov 684, Alen Kujundžić 616, rezerve su bile David Lainščak i Balaž Kovač, selektor Vojko Pavlović).

Srebna medalja pripala je Mađarskoj sa 3.769 čunjeva, dok je bronzu osvojila Slovačka sa 3.731 čunjem.

Stari svetski rekord držali su Nemci 3.739 čunjeva sa Šampionata sveta za omladince u Bolcanu u Italiji 2008.

Ovo je treća uzastopna svetska titula omladinske reprezentacije Srbije. Bili su šampioni sveta 2010. u Rijeci i 2012. u Baucenu. Iz ove selekcije Robert Ernješi i Radovan Vlajkov su bili u reprezentaciji u Rijeci, a Ernješi, Vlajkov Kovačić, Kovač i Vojnović u Baucenu. Sve tri titule osvojene su pod dirigentskom palicom selektora Vojka Pavlovića.

U pojednačno finale u nedelju 18. maja plasirali su se Robert Ernješi, Radovan Vlajkov, Igor Kovačić, Alen Kujundžić i Marko Antić. Kovačić, Vlajkov i Ernješi drže prva tri mesta i u sjajnoj su poziciji da se bore za medalje u kombinaciji (sabiraju se rezultati ekipnog i pojedinačnog dela) jer je četvrti rezultat 660 čunjeva (Babos, Mađarska).

"Ovo je najbolja generacija u svetskom kuglanju u istoriji", rekao je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta Srbije.

"Rekord koji su postavili teško da će ko dostići, osim ako u Srbiji za neku godinu ne stasa nova generacija kuglaških vanzemaljaca", rekao je Dragojlović i dodao da je ponosan što imamo ovakve mlade igrače kao i na sjajnu atmosferu, drugarstvo i jedinstvo obe omladinske selekcije.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?