Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Rumljani školski prvaci Srbije u atletici

Sjajni rezultati rumskih školaraca na školskom prvenstvu Srbije u atletici.

Rumljani školski prvaci Srbije u atletici

Sa republičkog takmičenja u atletici učenici rumskih škola su se vratili sa pregršt medalja i sjajnim rezultatima.

Učenice Osnovne škole "Veljko Dugošević" postale su prvakinje Srbije, a poseban značaj ovom fenomenalnom uspehu daje podatak da su najmlađa ekipa koja je osvojila ovu laskavu titulu u okviru školskog takmičenja u atletici.

Ekipu su uglavnom sačinjavale učenice petog i šestog razreda. Po izuzetno toplom vremenu Tanja Travar, Sara Ognjenović, Maja Dimić, Anita Stefanović, Jelena Vasić, Anja Rikanović, Tamara Milutinović i Dejana Janković, iako su zbog mladosti smatrane autsajderima, boreći se svim srcem ubedljivo su ostavile iza sebe ekipe u kojima je veoma razvijena atletika.

Većina ovih devojčica su članice Atletskog kluba "Ruma", trenera Boška Pejkića.

Pored ekipne medalje, prvakinja Srbije u školskoj konkurenciji je i Ružica Dragićević, učenica srednje ekonomske škole "Branko Radičević" koja je istrčavši fenomenalnu trku na 400 metara, ostavila bez daha i publiku ali i protivnice.

Pojedinačnom medaljom okitili su se i Sonja Bjelić, učenica OŠ "Dušan Jerković", osvojivši u sjajnoj trci na 300 metara bronzanu medalju.

Još dve medalje osvojili su sjajni bacači kugle iz OŠ "Veljko Dugošević" Sara Ognjenović, koja se okitila srebrnom medaljom i Vojin Dimić koji je, posle dve osvojene medalje na školskoj olimpijadi u Somoru, i ovde bio nosilac bronzane medalje.

Rumljani školski prvaci Srbije u atletici

Vođe ekipa bili su njihovi nastavnici Ljiljana Orlović (OŠ "Dušan Jerković), Živorad Živković (SŠ "Branko Radičević) i Dejan Lovčanin (OŠ "Veljko Dugošević).

Sa ovako sjajnim takmičarima Ruma i rumski sport ne trebaju da brinu za budućnost.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?