Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Zaboravljeni KK 'RU-KOŠ' Ruma niže dobre rezultate

KK "RU-KOŠ" je ove sezone nastupao u svim takmičenjima Košarkaškog saveza Vojvodine i odigrao preko 110 zvaničnih utakmica.

 

Zaboravljeni KK "RU-KOŠ" Ruma niže dobre rezultate


Kako smo saznali od trenera, sve selekcije u klubu su bile izuzetno uspešne ove sezone od najmlađih minibasketaša do seniora. Tu se posebno izdvajaju uspesi kadeta koji su ovogodišnji prvaci Srema, kao i 3. mesto minibasketaša što je u konkurenciji od 12 timova bio najbolji rezultat ikada. Najuspešniju sezonu u istoriji kluba zatvorili su seniori koji su ostvarili prvo mesto u Sremu i tako se kvalifikovali u 2. mušku regionalnu ligu.

 

Zaboravljeni KK "RU-KOŠ" Ruma niže dobre rezultate


Ove godine košarku u ovom klubu aktivno je treniralo preko 120 mladih košarkaša i košarkašica, što je za svaku pohvalu u odnosu na neke klubove na teritoriji Rume koji pri tom imaju više sredstava za funkcionisanje, a mnogo manje sportista.

 

Zaboravljeni KK "RU-KOŠ" Ruma niže dobre rezultate


U klubu "RU-KOŠ" Ruma ove sezone posebno su se izdvojili Dušan Juzbašić, sada već član španskog Valjadolida, Igor Stokić koji je na meti Crvene Zvezde kao i cela Minibasket ekipa na čelu sa Marinom Marčetić, Tijanom Stojanović i Markom Vojčaninom.


KK "RU-KOŠ" se na kraju sezone zahvalio svima koji su pomogli da klub funkcioniše i da se ostvare ovako dobri rezultati, svim roditeljima i prijateljima kluba bez kojih svi ti rezultati ne bi bili mogući. U klubu se nadaju se da će u sledećoj sezoni imati veću podršku grada Rume i da će uspeti da sačuvaju klub u ovim (ne)sportskim vremenima.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?