Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Međunarodni rukometni turnir 'Dr Miodrag Požega'

Hrtkovci će krajem avgusta ponovo biti domaćini tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira "Dr Miodrag Požega".

Međunarodni rukometni turnir 'Dr Miodrag Požega'

Od 21. do 24. avgusta, na Sportskim terenima "Vranja" u Hrtkovcima održaće se Međunarodni rukometni turnir "Dr Miodrag Požega" na kojem će učestvovati 21 ekipa sa prostora bivše SFRJ.

Pored domaćina "Sloge" iz Hrtkovaca učestvuju i Gorenje Velenje i Škofja Loka (Slovenija), Nekse Našice i Virovitica (Hrvatska), Borac iz Banjaluke (B) i domaće ekipe Metaloplastika Šabac, Jugović Kać, Partizan, Sinđelić Beograd, Međunarodni rukometni kamp "Rastimo" Novi Sad i reprezentacija Srbije (98. godište).

Gosti iz Slovenije, Hrtvatske, Republike Srpske i naše zemlje biće smešteni i u OŠ "Miloš Crnjanski" u Hrtkovcima, a za ovu priliku angažovano je preko 60 volontera, koji će se, kao i prethodnih godina, potruditi da se gosti osećaju prijatno.

Prvu utakmicu, u četvrtak, 21. avgusta, od 17 časova, odigraće prošlogodišnji pobednik Gorenje Velenje i beogradski Sinđelić.

Svečano otvaranje zakazano je za 21 čas, a turnir će otvoriti bivši proslavljeni igrač i selektor reprezentacije Srbije Veselin Vuković.

Svako veče, pre početka takmičarskog dela, igraće se i revijalni mečevi u ženskoj konkurenciji.

Pokrovitelj turnira je Skupština opština Ruma, a prelazni pehar dodeljuje Rukometni savez Vojvodine. Nagradu za najbolju sedmorku turnira obezbediće Opštinski rukometni savez Rume.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?