Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Rumljanin pljačkao preteći nožem i razbijenom flašom

Policija u Rumi uhapsila je D.Č. (35), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tri razbojništva i jednu tešku krađu na području Rume, saopštila je danas Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici.

Rumljanin pljačkao preteći nožem i razbijenom flašom

U saopštenju se navodi da se D.Č. tereti da je nasilno ušao u kuću jedne Rumljanke i protivpravno prisvojio novac i zlatni nakit u vrednosti oko 100 hiljada dinara. Dodaje se i da se sumnja da je on iz radnje u centru Rume otuđio zlato i mobilni telefon, dok je iz jedne kladionice pobegao kad su naišli gosti.

U sremskomitrovačkoj policiji ističu da se D.Č. tereti da je ova krivična dela izvršio uz pretnju nožem ili razbijenom flašom i da je zatečene radnice vezivao, a jednu i udario. Zlato je, navodi se, prodavao u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, a novac trošio na svoje potrebe.

U saopštenju policije se objašnjava da postoji sumnja da je D.Č. krajem oktobra, sa gradilišta firme "Marko gradnja" ukrao alat i kablove, koje je prodao otpadu sekundarnih sirovina.

Nakon zadržavanja do 48 časova, D.Č. je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi. Rešenjem sudije za prethodni postupak, određen mu je pritvor do 30 dana.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?