Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Krivična prijava protiv Boška Bogičevića

Nakon višemesečnih najava o procesuiranju i sankcionisanju teških prestupa bivše vlasti, pa čak i poruka preko skupštinske govornice na sednici skupštine opštine od strane Aleksandra Martinovića odbornicima opozicije da će biti pohapšeni stigao je i izveštaj Državne revizorske institucije koji nije baš ispunio očekivanja vladajuće stranke na lokalu.

Krivična prijava protiv Boška Bogičevića

Državna revizorska institucija je u jučerašnjem saopštenju za javnost navela da je podnela prekršajnim sudovima i Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki 204 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a nadležnim tužilaštvima 17 krivičnih prijava i 19 prijava za privredni prestup. Institucija je podnela prijave protiv odgovornih lica u subjektima revizije nakon objavljivanja 134 izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu, a u okviru Programa revizije za 2014. godinu, navodi se u saopštenju.

Uvidom u izveštaj jasno je da u odnosu na druge opštine Ruma sa pet prekršajnih prijava, jedne prijave za privredni prestup i jedne krivične prijave ne prednjači, niti postoje naznake o teškim malverzacijama kako su to odbornici vladajuće koalicije najavljivali pre objavljivanja ovog izveštaja.

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je protiv odgovornih lica u opštini: Gorana Vukovića, Dragana Panića, Gorice Šašić, Pavla Marojevića i Dragane Stojšić. Privredni prestup stavlja se na teret odgovornog lica u JP "Komunalac" Branka Jovičića, a krivična prijava podneta je protiv Boška Bogičevića v.d. direktora Kulturnog centra u Rumi.

Dakle na ovoj listi lica protiv kojih su podignute prijave imamo i bivšeg predsednika opštine iz redova Srpske napredne stranke, Dragana Panića. Imamo i nestranačku ličnost koja nezvanično pripada grupaciji poznatijoj kao Građanska inicijativa Rume, na čijem je čelu Željko Došen i koji su učestvovali u obe vlasti, sa Demokratskom strankom kao i sada sa Srpskom naprednom. Imamo i funkcionera iz redova Socijalističke partije Srbije koji se tereti za najteže delo, protiv njega je podignuta krivična prijava, v.d. direktora Kulturnog centra, Boška Bogičevića.

S obzirom na to da Državna revizorska institucija ne daje detaljne informacije u vezi sa podnetim zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka, prijavama za privredni prestup i krivičnim prijavama, ostaje da sačekamo pravosudne organe i epilog ovog izveštaja.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?