Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

OŠ 'Veljko Dugošević' niže uspehe

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke i Ministarstva omladine i sporta u saradnji sa Nemačkim udruženjem za međunarodnu saradnju, od školske 2012/13 realizuje se projekat pod nazivom "Profesionalna orijentacija u Srbiji", koji  ima za cilj razvijanje primenljivijeg i sveobuhvatnijeg pristupa profesionalnoj orijentaciji učenika 7. i 8. razreda osnovne škole, na osnovu prethodno sprovedenog istraživanja sa učenicima u Srbiji.

OŠ 'Veljko Dugošević' niže uspehe

Osnovna škola "Veljko Dugošević" iz Rume je od samog početka uzela učešće u ovom projektu i njihov Tim za profesionalnu orijentaciju je prošao sve obuke predviđene ovim projektom. Kako su pokazali veliko zalaganje u sprovođenju profesionalne orijentacije, dobili su status mentorske škole za opštine Ruma, Pećinci i Irig.

Do 2013/14 školske godine je postojao Tim za profesionalnu orijentaciju na lokalu, što znači da su bili uključeni svi relevantni akteri lokalne samouprave, vitalnih institucija i privrede, ali kako je zbog nedovoljne brojnosti učenika na nivou ovih opština taj tim ukinut, OŠ "Veljko Dugošević" i koordinator su u potpunosti preuzeli sve aktivnosti vezane za projekat profesionalne orijentacije. U tu svrhu su već treću godinu organizatori sastanaka na kojima su prisutni predstavnici svih osnovnih i srednjih škola, predstavnici privrede, Nacionalne službe za zapošljavanje, Kancelarije za mlade i lokalne samouprave. Poslednji u nizu sastanaka održan je 10. marta 2015.godine.

Zbog svih gore navedenih aktivnosti prošle godine ušli su u najboljih 40 mentorskih škola na nivou Republike Srbije.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?