Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ruma: Nisu dopustili Udruženjima da posete pse i mace u azilu!

"S obzirom na škakljivu i do sada nerešivu problematiku napuštenih životinja (konkretno pasa i mačaka) na teritoriji opštine Ruma, gde se godinama unazad protivzakonito postupa sa istim, smatramo da je jako bitno da javnost bude šire informisana o tome", ovako nam priču o stanju u našem gradu započinje Danijela Radočaj ispred grupe "Sindikat za životinje" iz Beograda.

Ruma: Nisu dopustili Udruženjima da posete pse i mace u azilu!

Naime, 28. aprila ove godine, tačno pre mesec dana, predstavnici nekoliko Udruženja sa predstavnicima građana krenuli su u nenajavljenu posetu u Prihvatilište za napuštene pse i mačke JKP "Komunalac" u Rumi. "Upravnik Prihvatilišta, Goran Vukobrat, nije dozvolio ulazak navedenim pravnim licima, pozivajući se na potrebu traženja odobrenja za ulazak u isto od strane direktora JKP "Komunalac" u Rumi. Po zakonu najava posete Prihvatilištu nije obavezna", dalje objašnjava Danijela.

Nakon ovoga otišli su "adresu dalje", do direktora JKP "Komunalac" Branka Jovičića, međutim ni on im nije dopustio ulazak, uprkos opomeni od strane prisutnih da su po zakonu (Zakon o dobrobiti životinja čl. 3 i čl 67.) dužni da sarađuju sa građanima i Udruženjima za zaštitu životinja.

"Nismo sedeli 'skrštenih ruku' i otišli smo pravo u opštinu. Pokušaj da stupimo u kontakt sa predsednikom opštine Ruma, Slađanom Mančićem, rezultirao je porukom, ignorisanjem molbe da dobijemo dozvolu za ulazak u isti. Poruka nam je preneta preko sekretarice, sa izgovorom da je predsednik navodno zauzet. Takođe, ni republički veterinar za Sremski okrug, Emina Milakara, nije odgovorila na nekoliko telefonskih poziva", navodi predstavnica "Sindikata za životinje".s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?