Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Saopštenje rumskog odbora Pokreta 'Dosta je bilo'

"Ne zanima me to što pričaš, mene politika ne zanima".

Saopštenje rumskog odbora Pokreta 'Dosta je bilo'

"Svi su oni isti!"

"Za koga da glasam, sve su to lopovi?"

U redu, smatraš li sebe za lopova? Ne ? Eto vidiš da nisu svi lopovi. Ukoliko je odgovor "da", nemoj čitati dalje, ovo i nije za tebe.

Ako misliš da ništa ne može da se promeni, da ne vredi glasati, da se ne vredi politički angažovati, upravo ideš na ruku onima koji su te pljačkali, pljačkaju te i pljačkaće te. Jer nemoj imati iluzije, situacija neće ostati ovakva, a jako loša je - biće sve gore i gore. Bez obzira da li radiš kod privatnika za minimalac, ili imaš svoju firmu od tvojih para izdržavaš partijsku mašineriju - neznalice koji su se ugurali u javna preduzeća i žive prilično lagodnim životom dok ti sastavljaš kraj sa krajem. Ne govorimo o profesorima, lekarima, čestitim radnicima - njih imamo manjka. Sigurno znaš o čemu govorimo. Kad u kancelariji u opštini ima više zaposlenih nego stolica, kad u laboratoriji u vodovodu ima više laboranata nego epruveta, kad ima više zaposlenih u turističkoj organizaciji Rume nego samih turista u Rumi, kad su parkinzi ispred javnih preduzeća veličine hipodroma da bi mogli svi da se naguraju, kada ti uvek "fali jedan papir", kada sega -mega "stručnjaci" sede u foteljama na izmišljenim radnim mestima , a ti sa diplomom državnog fakulteta radiš u super-marketu.

Ovo su samo neki od primera, sigurno si i sam doživeo nepravdu, sigurno je i neko tvoj doživeo nepravdu za ovih 25 godina partokratije u našoj zemlji, a njihovoj državi.

"Ali to se ne može promeniti ?" Ne može se promeniti, ako ćeš o tome samo da pričaš između četiri zida, ako na dan izbora ostaneš kod kuće, ako pristaneš da ti izvrše lobotomiju farmama, parovima i ostalim "hleba i igara" emisijama. Oni to upravo i priželjkuju. Ima samo jedna stvar koje se oni boje - tvog glasa.

U opštini u kojoj se rasprodajom imovine puni budžet, i to se predstavlja kao uspeh, kada nam je velika nada nepalska fabrika testenina, kada dovodimo strane firme da našim građanima prave poslovnu konkurenciju i za to im plaćamo 9 hiljada evra po radnom mestu da bi našim ljudima dali minimalac - svaka priča o boljem životu je tragikomična. Ta jeftina radna snaga si ti, tvoja deca i unuci.

Partijski parazit je napravio državu za sebe, od tvog novca. Partijskom parazitu odgovaraju velike korporacije, ne porodične firme i gazdinstva.

Mi smo pristojni ljudi. Mi se ne bojimo. Mi ne pravimo mitinge, mi glasamo.

Srbiji ne treba vođa. Srbiji treba sistem i odgovorni lideri. Ako odlučiš da nam se pridružiš ne obećavamo ti radno mesto, kilo brašna, ulje ili par hiljada dinara.

Jedina "privilegija" koju ćeš dobiti je prilika da zajedno menjamo ovu posrnulu državu.

Može drugačije, može pošteno, ali ne može u krugu prijatelja u kući. Stvari se neće promeniti same od sebe. Ako ne ti, ko? Ako ne sada, kada?

Facebook stranica Pokreta "Dosta je bilo" Ruma


s8
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?