Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Saopštenje Pokreta 'Dosta je bilo' povodom otvaranja fabrike Hutchinson u Rumi

Lokalna rumska samouprava pompezno najavljuje otvaranje firme Hutchinson tokom januara ove godine. Obećano je da će firma Hutchinson u Rumi otvoriti novih 200 radnih mesta. Već viđeno, to će većinom biti radnici na minimalcu.

Saopštenje Pokreta 'Dosta je bilo' povodom otvaranja fabrike Hutchinson u Rumi

Prema podacima sa opštinskog sajta, opština će u ovu investiciju uložiti oko 15 miliona dinara našeg novca, za prilazni put, vodovod i kanalizaciju.

Takođe, Vlada Republike Srbije uložiće 926 hiljada evra za izgradnju prečistača. Uz to, treba imati u vidu i subvenciju od već standardnih 9 hiljada evra po radnom mestu za strane investitore, ukupno milion i 800 hiljada evra. To su podaci koji se mogu pronaći na internetu, kad (i ako) budemo imali uvid u potpisani ugovor, moći ćemo dalje da komentarišemo.

Kako stoje stvari, opština će dati oko 14 hiljada evra po radnom mestu, našeg novca stranom investitoru da bi zaposlio 200 ljudi na minimalac i to se predstavlja kao "veliki uspeh lokalne samouprave".

Pozivamo organe opštine, ako je ugovor toliko dobar, da ga slobodno objave u celosti na sajtu opštine. Neka se pohvale svojim uspehom. I taj ugovor i ostale ugovore kojim su dovođeni strani investitori da drže naše radnike na minimalcu i za to dobijaju ogromne svote od samih građana Srbije (nepalski proivođač testenine, kinesko-danska fabrika memorijske pene i ostali).

Potpuna transparentnost je jedini lek za korupciju. Ujedno to je prvi i osnovni princip Pokreta "Dosta je bilo".

Dok god postoje ugovori koji se sklanjaju od očiju javnosti, dok god se rodbina i partijska mašinerija sa kupljenim diplomama guraju u javna preduzeća, bez da se ikome odgovara, korupcija će cvetati.

Pokret "Dosta je bilo" Saša Radulović - opštinski odbor Ruma


s8
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?