Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Hoće li 'Info-portal Rume' preživeti?

Usled nemogućnosti da ispratimo sve troškove održavanja sajta, hostinga, servera, kao i tekuće troškove redovnog rada našeg medija, prinuđeni smo da se obratimo Vama, našim čitaocima kao jedinom razlogu zbog kojeg je sajt osnovan i postoji.

Hoće li 'Info-portal Rume' preživeti?

Od samog početka naš medij ima samo troškove i to iz razloga koji su manje-više svima poznati.

U dve fiskalne godine pokušali smo kod dve različite administracije u opštini Ruma (smena vlasti) da konkurišemo za sredstva na koja imamo pravo po svim važećim zakonima republike Srbije, ali smo oba puta odbijeni. U prvom slučaju (DS, SPS, GIR) nisu se udostojili ni da odgovore na naš zahtev, pa je tako vladajuća većina Demokratske stranke u Rumi i otišla u istoriju, bez odgovora, sa velikim pitanjem šta ih je snašlo. Snašla ih je pošast u vidu okupanih radikala, kako ih ovde čitaoci često nazivaju, pa se tu i desio drugi slučaj, kada smo bili blizu "dogovora", ali je zamenik predsednika opštine Slađan Mančić odlučio da niko ne sme dati novac portalu.

S obzirom na to da se i oni tako bahato ophode ne samo prema novcu građana Rume, nego i prema samim građanima, i njima se nazire politički sunovrat i kraj.

U oba slučaja zakon nije ispoštovan, odnosno, nije primenjen na sve učesnike jednako, pa tako imamo slučaj da su svi "režimski" mediji na teritoriji opštine Ruma direktno finansirani iz budžeta opštine. Imaju svoje stavke u budžetu, pa čak i novoosnovani radio ekspresno dobija finansije za svoj rad iako postoje indicije da je vlasnica tog radija, a bivša vlasnica Eko radija u stečaju, direktorka Radio Srema koji je takođe budžetski korisnik.

Dakle, svi mediji koji pokrivaju opštinu Ruma su namireni direktno iz budžeta, dok se za portal nema.

Mi smo od samog početka bili za to da se ispoštuje zakon maksimalno, da se organizuje konkurs na kome će pobediti bolji, jer se ovako samo stvaraju parazitske medijske kuće koje se ne bave ozbiljnim izveštavanjem građana. Takvi zahtevi nikada nisu uzeti u obzir, ni kod prethodne administracije niti kod ove sada.

U svakom slučaju, nemamo nameru da obećavamo lepe priče i vesti niti lokalnim političarima niti bilo kome drugom, osim ako nekim čudom ne urade nešto stvarno dobro i pošteno za Rumu. Iz tog razloga smo najomraženiji ali i dalje najčitaniji medij u Sremu, što je uvek proverljivo.

Iz svih tih razloga obraćamo se Vama, jer bez Vas portal može i da se ugasi!

Ako vam je dobro, onda ništa. Ako vam nije dobro, pokušajte da nam pomognete.

Vašu donaciju možete da uplatite i anonimno, a primer uplatnice možete videti na slici ispod.

Hoće li 'Info-portal Rume' preživeti?


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?