Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Independent: UEFA snosi deo odgovornosti

Britanski list "Independent" ocenio je danas da je za incident na utakmici kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije, isprovociran puštanjem drona sa zastavom velike Albanije, delimično odgovorna i Evropska fudbalska unija (UEFA).

Independent: UEFA snosi deo odgovornosti

Britanski list ističe da je UEFA, uprkos toga što je znala za postojanje političkih tenzija između Srbije i Albanije, ove dve zemlje stavila u istu grupu kvalifikacija.

"UEFA je zabranila albanskim navijačima da prisustvuju utakmici, a ranije je dozvolila da Srbija i Albanija budu u istoj grupi kvalifikacija, uprkos dugogodišnjim političkim tenzijama između ove dve zemlje. Srbi i Albanci su inače, dva entiteta koja učestvuju u sporu oko Kosova", podseća "Independent".

UEFA je uoči određivanja kvalifikaiconih grupa za EP 2016. razdvojila zbog političkih tenzija Jermeniju i Azerbejdža, kao i Šspaniju i Gibraltar, dok su Rusija i Gruzija prostale da budu u istoj grupi.

Utakmica između Srbije i Albanije, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, prekinuta je sinoć u Beogradu nakon skandalozne provokacije albanskih navijača i incidenata koji su usledili nakon toga.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?