Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Sutra derbi: Partizan i Crvena zvezda se sastaju u Humskoj

Prekid utakmice sa Albanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope ponovo je stavio srpski fudbal na naslovne strane svetskih medija, nažalost opet u negativnom kontekstu, ali život ide dalje i već sutra je prilika za bolji utisak i slanje lepše slike u svet.

Sutra derbi: Partizan i Crvena zvezda se sastaju u Humskoj

I to sa istog mesta, sa stadiona u Humskoj, gde će lider šampionata Partizan, u 147. večitom derbiju dočekati najvećeg rivala i aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu. Ni crno-beli, ni crveno-beli ove sezone ne znaju za poraz, ali Zvezda je dva puta remizirala, protiv Napretka i Voždovca, što je dovodi u situaciju da, s obzirom na to da ima bod manje i utakmicu manje, praktično ne sme da izgubi.

A to neće biti nimalo lako, što zbog Partizanovih sedam uzastopnih trijumfa, što zbog kvaliteta tima, ali i činjenice da je domaćin slavio na poslednja dva derbija u Humskoj, oba puta golovima u 90. minutu.

Dodatni problem za trenera crveno-belih Nenada Lalatovića biće povreda kapitena mlade reprezentacije Srbije i standardnog desnog beka Marka Petkovića, dok sće Partizan biti jači za oporavljenog Nikolu Drinčića.

Kao i uvek kada je derbi, sve ostale utakmice ostaće u senci, uključujući i gostovanje Vojvodine u Čačku, gde bi Novosađani u slučaju da Partizan ne pobedi u derbiju mogli da preuzmu lidersku poziciju.

Biće zanimljivo i na Vračaru, gde će Rad u malom gradskom derbiju dočekati OFK Beograd, kao i na Voždovcu, gde stiže Jagodina.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?