Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Dik Advokat novi selektor fudbalera Srbije

Holandski fudbalski trener Dik Advokat od 1. avgusta biće novi selektor fudbalske reprezentracije Srbije, prenosi holandski portal Fudbal internacional (Voetbal International).

 

Dik Advokat novi selektor fudbalera Srbije

Portal prenosi da bi Advokat trebalo da vodi Srbiju ka Evropskom prvenstvu u fudbalu u Francuskoj 2016, a da bi ugovor o njegovom dvogodišnjem angažmanu trebalo da bude potpisan tokom nedelje.

Portal navodi da će to biti u skladu sa željom Advokata, kome je 66 godina, da ponovo bude selektor jednog nacionalnog tima.

"Ne želim da budem trener nekog fudbalskog kluba", rekao je Advokat i dodao da Srbija ima dobar tim sa kojim se može usredsrediti na evropski šampionat 2016. godine.

On je objasnio da je predviđeno da njegov ugovor obuhvata period od dve godine, do kraja šampionata u Francuskoj, ali da je u praksi uobičajeno da angažman traje i kraće ako se srpski tim ne bude kvalifikovao za šampionat.

Dik Advokat do sada je bio selektor Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije.

Vršilac dužnosti selektora fudbalskog tima Srbije trenutno je Ljubinko Drulović, koji je na tom mestu bio od odlaska bivšeg selektora Siniše Mihajlovića.s8

 

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?