Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Partizan kažnjen zatvaranjem dela tribine i sa 40.000 evra

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je fudbalski klub Partizan sa 40.000 evra i zatvaranjem dela južne tribine za predstojeću utakmicu protiv Bešiktaša u Ligi Evropa, zbog rasističkog ponašanja navijača.

Partizan kažnjen zatvaranjem dela tribine i sa 40.000 evra

Kako je saopšteno na sajtu Partizana, klub je kažnjen zbog incidenta navijača na utakmici sa Totenhemom u Ligi Evropa, 18. septembra, pošto su razvili antisemitsku parolu na južnoj tribini stadiona u Humskoj.

Partizan će zbog toga morati da plati 40.000 evra i ali i da zatvori sektor K na južnoj tribini za utakmicu protiv Bešiktaša, 23. oktobra, u trećem kolu Grupe C u Ligi Evropa.

Đurić: Kazna ubuduće može da bude i rigoroznija

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je danas da je kazna Evropske fudbalske unije (UEFA) visoka i pozvao navijače da shvate ozbiljnost situacije.

"Ako se nešto slično desi još jednom, možemo čak da igramo tri utakmice van našeg stadiona. Treba da shvatimo ozbiljnost situacije, da UEFA to prati i da sledeća kazna moze da bude mnogo rigoroznija", rekao je Đurić agenciji Beta.

"Kazna je takva kakva jeste, mnogo moramo da platimo, treba i ukinuti 1.500 mesta... Ne mogu da budem zadovoljan, jug je uvek pun, to je za nas velika šteta", kazao je Đurić.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?