Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Miladin Kovačević udario i pljunuo košarkaša Smedereva

Miladin Kovačević, za koga je država Srbija izdvojila 900.000 dolara da ne bi u Americi odgovarao za nasilničko ponašanje, ponovo je bio akter jednog incidenta. On je na utakmici udario i pljunuo košarkaša suparničke ekipe.

Miladin Kovačević udario i pljunuo košarkaša Smedereva

Po pisanju regionalnog smederevskog lista "Naše novine", Kovačević je ponovo bio vinovnik incidenta u kome je došlo do fizičkog obračuna.

Ove jeseni, novosadski košarkaški prvoligaš Meridijana angažovao na dve godine Miladina Kovačevića nakon njegove odluke da se vrati košarci.

"Publika u Dvorani Smederevo mogla je da vidi pravu napadačku igru u kojoj se manje vodilo računa o odbrani sopstvenog koša. Bilo je puno zakucavanja, lepih asistencija i akcija, ali je centar gostujuće ekipe Miladin Kovačević bacio senku na ceo događaj kada je po isteku 40 minuta udario i pljunuo centra Smedereva Darka Rnića", piše list.

Igrači obe ekipe sprečili su da dođe do fizičkog obračuna dvojice igrača, a po svemu sudeći deblji kraj će izvući centar Novosađana. Košarkaši Meridijane bes zbog izgubljenih bodova iskalili su u svlačionici kada su stradale slavine, dozeri za sapun, fen za kosu i sušilica za ruke.

Kažnjen sa 34.500 dinara

Kovačević je zbog ovog incidenta novčano kažnjen sa 34.500 dinara. iovodom, v.d. direktora takmičenja Košarkaške lige Srbije, Darko Jovičić, u registraciji utakmica četvrtog kola objavio je kaznu koja je, pored ostalih, izrečena i Kovačeviću:

"Igrač KK Meridijana, M. Kovačević, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 34.500 dinara, shodno čl. 51. i čl. 61. Propozicija takmičenja, zbog nesportskog ponašanja udaranja nogom i pljuvanja protivničkog igrača, a po prijavi službenih lica. Odluka doneta na osnovu korišćenja video snimka".

U maju 2008. godine Kovačević je u SAD pretukao Brajana Štajnhauera, kome je pritom naprsla lobanja na nekoliko mesta. Srbija je za Kovačevićevu slobodu platila pomenutu sumu od skoro milion dolara, i to kako bi ga za nasilničko ponašanje optužili u našoj zemlji, ne u Americi.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?