Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Sale Đorđević novi selektor reprezentacije Srbije

Aleksandar Đorđević pristao da preuzme reprezentaciju Srbije. Ostali još finansijski detalji oko kojih ne bi trebalo da bude komplikacija.

Sale Đorđević novi trener reprezentacije Srbije

Bivši košarkaški reprezentativac Aleksandar Đorđević pristao je da postane novi selektor reprezentacije Srbije, preneli su danas beogradski mediji.

Sportski žurnal piše je da je, posle razgovora s potpredsednikom Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Dejanom Bodirogom, Đorđević pristao da preuzme reprezentaciju Srbije.

List navodi da posao još nije završen, pošto je preostalo da se razgovara o finansijskim detaljima ugovorima, ali da se ne očekuju komplikacije.

Đorđević će tako na klupi Srbije zameniti Dušana Ivkovića, koji je napustio funkciju posle Svetskog prvenstva u Sloveniji i osvajanja sedmog mesta.

Ivković je za novog selektora predložio svog dosadašnjeg pomoćnika iz reprezentacije Aleksandra Kesara, a među kandidatima su bili i Saša Obradović i Igor Kokoškov, naveo je Žurnal.

Đorđević je u karijeri igrao za Partizan, Armani, Fortitudo, Portland, Barselonu, Real Madrid i Skavolini.

Sa reprezentacijom je osvojio tri zlatne i bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima, zlato na Svetskom prvenstvu i srebrnu olimpijsku medalju.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?