Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

MOK: Puno priznanje Kosova u decembru

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je u sredu da je Izvršni odbor te organizacije provizorno priznao Olimpijski komitet Kosova.

MOK: Puno priznanje Kosova u decembru

Kako se navodi, predloženo je da puno priznanje bude na sledećem zasedanju MOK-a koje će se održati u decembru u Monaku.

"Odluka je doneta u interesu sportsita na Kosovu, da bi se uklonila neizvesnost koju oni imaju", piše u saopštenju MOK-a.

Kosovski sportisti će moći da učestvuju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru 2016. godine.

Ministar kulture, omladine i sporta u Vladi Kosova Memlji Krasnići izjavio je večeras za RTK da je Kosovo postalo punopravni član MOK-a.

Mogućnost da tokom dana Olimpijski komitet Kosova bude primljen u članstvo MOK-a najavio je predsednik OKK, Besim Hasani gostujući na RTV 21.

On je rekao da je prijem Kosova u MOK završena stvar i da se odluka može očekivati i pre petka kada je najavljeno da će Izvršni odbor MOK-a raspravlajti o prijemu.

Hasani je rekao da su zahtev za članstvo u MOK podneli pošto su dobili garancije od uticajnih ličnosti komiteta da će zahtev biti sigurno prihvaćen i OKK postati član MOK-a.

Olimpijski komitet Srbije osudio odluku o prijemu Kosova

Olimpijski komitet Srbije "najoštrije je osudio" današnju odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta da uslovno primi Kosovo u svoje članstvo.

Kako se navodi u saopštenju, OKS je zvanično uputio protest MOK-u zbog odluke da "primi u članstvo jednostrano proglašenu Republiku Kosovo".

OSK će nadalje delovati po tom pitanju, shodno preporukama koje bude dobio od nadležnih srpskih institucija, koje je momentalno upoznao po dobijanju informacije.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?