Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Hamilton najbrži na drugom treningu u Šangaju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton postavio je najbrže vreme na današnjem drugom treningu uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

 

Hamilton najbrži na drugom treningu u Šangaju


Hamilton je ostvario vreme od jednog minuta, 38 sekundi i 315 stotinki. On je vozio 25 krugova, u odnosu na prvi trening kada je zbog problema sa bolidom vozio devet krugova i zauzeo osmo mesto. Drugi je bio vozač Ferarija Fernando Alonso sa 0,141 sekunde zaostatka, a on je bio najbrži na prvom treningu.


Treći je bio Niko Rozberg iz Mercedesa sa zaostatkom od 0,411 sekunde, a četvrto i peto mesto zauzeli su vozači Red Bula Danijel Rikardo i Sebastijan Fetel, četvorostruki uzastopni šampion Formule jedan. Kimi Raikonen iz Ferarija, koji nije bio u plasmanu na prvom treningu, zauzeo je sedmo mesto.

 

Vozači Mercedesa su pobedili u prve tri trke Formule jedan, Hamilton u dve, a Rozberg u jednoj, a problem sa motorom Hamiltonovog bolida sprečio ih je da u sve tri trke zauzmu prva dva mesta. Trka za Veliku nagradu Kine vozi se u nedelju od 9 sati po srednjoevropskom vremenu.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?