Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Đoković na humanitarnom meču nosio majicu 'Podržite Srbiju, Bosnu, Hrvatsku, poplave'

Najbolji srpski teniser Novak Đoković učestvovao je na fudbalskom meču u Monte Karlu, koji se tradicionalno organizuje za pomoć deci širom sveta.

Đoković na humanitarnom meču nosio majicu 'Podržite Srbiju, Bosnu, Hrvatsku, poplave'

On je boravak na utakmici između svetskih svezda i vozača Formule 1 iskoristio i još jednom apelovao na pomoć Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, koje su zadesile nezapamćene poplave.

Srpski teniser je nakon meča skinuo dres sa brojem devet na kojem je pisalo "Podržite Srbiju, Bosnu, Hrvatsku, poplave", a isto su učinili i bivši švedski reprezentativac Fredi Ljungberg i igrač Serveta Neven Marković.

Humanitarnoj manifestaciji u Monte Karlu prisustvovali su vozači Ferarija Fernando Alonso i Felipe Masa, bivši fudbalski reprezentativac Francuske David Žinola, princ Albert od Monaka i drugi.

Đoković je ranije odlučio da celokupnu novčanu nagradu od osvajanja turnira u Rimu, oko 500.000 dolara, donira kao pomoć ugroženima od poplava, dok je njegova humanitarna Fondacija preko Pejpal računa prikupila više od 100.000 dolara.

Sva sredstva biće upotrebljena za sanaciju vrtića i škola širom Srbije koje su pretrpele oštećenja zbog poplava, a Fondacija će sve odluke donositi u koordiniciji sa vladom Srbije i nadležnim ministarstvima.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?