Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Rukometašice Srbije igraju protiv Švajcarske

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je da njegova ekipa mora da pobedi Švajcarsku u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj kako bi održala kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.

 

Rukometašice Srbije igraju protiv Švajcarske

"Pristupamo ozbiljno svakom meču. Sada nas samo zanima Švajcarska i pobeda u Stafi. Posle toga možemo pričati o narednom meču protiv Slovenije i gol razlici koju ćemo, verovatno, morati da jurimo. Svaki naredni korak je najbitniji", naveo je Bošković.

Rukometašice Srbije u četvrtak od 20 časova u Stafi igraju protiv Švajcarske utakmicu 5. kola Grupe pet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se od 7. do 21. decembra održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Tri dana kasnije, rukometašice Srbije će igrati u Nišu protiv Slovenije, protiv koje su u prvom krugu izgubile sa 26:31.

Reprezentacija Srbije zauzima treće mesto u grupi sa četiri boda, dva više imaju Švedska i Slovenija, a Švajcarska na poslednjem mestu nije osvojila nijedan bod. Prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

 


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?