Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

'Delfini' večeras za novo zlato

Vaterpolisti Srbije večeras od 20.30 sati igraju u Budimpešti finalni meč Evropskog prvenstva sa domaćom selekcijom Mađarske.

'Delfini' večeras za novo zlato

Srbija ima priliku da odbrani titulu osvojenu pre dve godine u Ajndhovenu.

’Delfini’ su u polufinalu u petak posle velikog preokreta pobedili Crnu Goru, dok je Mađarska mesto u finalu obezbedila trijumfom nad Italijom.

Jedan od najboljih igrača Srbije na ovom prvenstvu Slobodan Nikić izjavio je da u finalu neće biti nepoznanica. "Dosta se dobro poznajemo, oni su pod većim pritiskom, igraće pred svojim navijačima i neće im biti lako. Moramo da budemo smireni, izgubili smo u grupi od njih i treba da budemo motivisani kao oni tada", rekao je Nikić.

Kapiten Živko Gocić rekao je da Srbija uz dobru motivaciju, želju i agresivnu igru moći da savlada Mađarsku u finalu. "Ostaje nam još utakmica zbog koje smo ovde, igramo finale i tu neće odlučiti taktika, to je specifična utakmica, nema prognoze. Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo agresivnost i želju, i ako to budemo uspeli možemo da se nadamo dobrom u finalu", naveo je Gocić.

Stefan Mitrović je kazao da njegova ekipa mora da obrati pažnju na loše elemente igre iz susreta sa Crnom Gorom, jer to "ne sme da se dozvoli". "Znamo šta je Mađarska u svetu vaterpola. Rasteretili su se, kao i mi, plasmanom u finale. Mislim da će biti fenomenalna atmosfera, neizvesno do samog kraja. Ne verujem da će biti lepih poteza, obe ekipe će se koncentrisati na odbranu, a u napadu šta se desi. Daćemo sve od sebe", kazao je Mitrović.

Prethodno se od 18.30 sati u meču za 3. mesto sastaju Crna Gora i Italija.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?