Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Otpočeli radovi na servisiranju i opremanju fabrike vode u Inđiji

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović izjavio je da su radovi na servisiranju i opremanju fabrike vode u Inđiji otpočeli, a da su paralelno sa tim u prethodnom periodu postavljeni i dodatni filteri i oprema na samom izvorištu i na šest bunara, koji bi trebalo da daju dobar rezultat, pre okončanja radova na fabrici vode.

Otpočeli radovi na servisiranju i opremanju fabrike vode u Inđiji

„Nismo o tome želeli da pričamo dok ne budemo sigurni u efekte. U prethodnih mesec dana ugrađena je oprema na samom izvorištu, a na šest bunara i oprema za dodatno hlorisanje. To bi trebalo da doprinese boljem kvalitetu vode. Nadamo se pozitivnom rezultatu nakon analize, što bi značilo i stavljanje van snage zabrane korišćenja vode za piće u kuvanje u Inđiji“, otkrio je Petar Filipović.

Uporedo sa tim, otpočeli su i radovi na servisiranju fabrike vode i sve se priprema za postavljanje dodatne opreme koja se kupuje zarad rešavanja problema kvaliteta vode.

„Ne odustajemo od posla koji smo započeli na fabrici vode. Imamo tri opcije za rešavanje problema sa vodosnabdevanjem u narednom periodu. Kada to završimo, nadam se da više nećemo imati problema i da će naša voda biti ispravna po parametrima koje je propisala Republika Srbija. Nismo gurali problem pod tepih, rešavali smo ga na više nivoa i siguran sam da ćemo posle dugog niza godina razrešiti ovaj problem i da ćemo imati potpuno ispravnu vodu za piće u naseljenom mestu Inđija“, rekao je Petar Filipović.

Tender za bušenje dva nova bunara je raspisan i u narednom periodu očekuje se otvaranje ponuda.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?