Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Inđija: 'Srem film fest' – retrospektiva nagrađenih filmova

Retrospektiva nagrađenih filmova „Srem film festa“ održaće se u velikoj sali Kulturnog centra u Inđiji večeras, 7. decembra, od 20 časova.

Inđija: 'Srem film fest' – retrospektiva nagrađenih filmova

Ove godine festivalsko sedište je bilo u hotelu Termal u Vrdniku, dok su se projekcije odvijale u Carskoj palati (Sremska Mitrovica) i u hotelu Lav, Vukovar... Pored popularizacije filmova iz oblasti turizma i ekologije, manifestacija promoviše prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti regije i time pojačava pozitivnu predstavu regiona Srem kao turističke destinacije širom sveta.

Ove godine gosti festivala, autori filmova, novinari i ugledne ličnosti iz sveta filma ekologije i turizma, obišli su Nacionalni park „Fruška gora“, SRP Zasavicu, antički grad Sirmijum i dva manastira koja se nalaze na teritoriji opštine Irig. Ukupno je prikazano 62 filma, od čega u konkurenciji 56 iz 35 zemalja sa pet kontinenata.

Manifestaciju „Srem film fest“ organizuje Udruženje filmskih, televizijskih i radijskih stvaralaca „Srem film“. Festival je međunarodnog karaktera i član je Međunarodnog komiteta festivala turističkog filma, a prate ga Evropski klub za turizam i Evropska federacija turističke štampe.

Ulaz na projekciju je slobodan.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?