Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Sremska Mitrovica: Zataškavali da je telo 30 sati ležalo u fabrici vode za piće

Porodica Perice Turšijana (47), radnika mitrovačkog "Vodovoda" koji se udavio u filterskim poljima za prečišćavanje vode, tužiće to preduzeće.

Sremska Mitrovica: Zataškavali da je telo 30 sati ležalo u fabrici vode za piće

"Vodovod" je ceo slučaj pokušao da sakrije od javnosti, a nadležni izbegavaju odgovor na pitanje kako je moguć pristup neovlašćenima u prostorije s bazenima s pijaćom vodom.

Mitrovčani ni nakon osam meseci nisu upoznati s detaljima istrage jer je slučaj zataškan mada je leš više od 30 sati ležao u pijaćoj vodi. Tragedija se desila 11. maja 2014, pretpostavlja se po podne, kada je Perica poslednji put viđen. Telo u filterskom polju na Crvenoj česmi našao je dispečer "Vodovoda" sutradan oko 23 sata.

"Skoro godinu dana traje naša borba s vetrenjačama. Ništa od dokumentacije i zvaničnih podataka o očevoj smrti nemamo", kažu Jelena (24) i Lazar (18), ćerka i sin Perice koji je radio u "Vodovodu" 11 godina.

"Nakon razvoda, otac je živeo sam nekoliko kuća od naše u selu Divoš. Poslednji put videli smo ga u petak ujutro kada se žalio na bolove u grudima. Rekao je da dva dana radi od sedam sati do 19. Da je mrtav, saznali smo u ponedeljak", kaže Jelena.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, u obdukcijskom nalazu stoji da smrt nije nastupila nasilnim putem, već utapanjem. Odgovora na ključna pitanja - kako je moguće da strateški objekti za proizvodnju vode kojom se snabdeva opština sa 80.000 stanovnika nisu adekvatno obezbeđeni, zašto su kamere bile pokvarene, a filterska polja niko nije obišao više od 30 sati - još nema.

"Posedujemo elaborat o slučaju Turšijan koji ćemo vam proslediti. Ne bih više o tom slučaju, novinari ionako napišu šta hoće. Svi koji su bili ogovorni za propuste su disciplinski kažnjeni", kaže Saša Bugadžija, direktor "Vodovoda".s8


 

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?