Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

I Majkrosoft sprema pametni sat?

Glasine o Majkrosoft pametnom satu već neko vreme su prisutne na internetu, ali čini se da bi kompanija svoj uređaj mogla da lansira u narednim nedeljama.

I Majkrosoft sprema pametni sat?

Čini se da je Majkrosoft spreman da uđe na tržište nosive tehnologije sudeći po novom Forbsovom izveštaju, a kompanijin pametni sat mogao bi da bude predstavljen u "narednim nedeljama“.

Sat bi trebalo da poseduje funkcije za praćenje zdravstvenog stanja korisnika uključujući tu i pasivni monitor broja otkucaja srca, sudeći po anonimnim izvorima, a trebalo bi da bude kompatibilan i sa brojnim mobilnim platformama.

Ovo poslednje moglo bi da bude velika stvar s obzirom da je Android Vear ograničen isključivo na Android uređaje, a Epl Voč je moguće upariti samo sa iOS-om.

Međutim, možda najbolja stvar koja se spominje u vezi sa Majkrosoftovim pametnim satom jeste trajanje baterije, koja bi mogla da izdrži dva dana redovne upotrebe.

S obzirom na to da pametni satovi kao što su Moto 360 i Samsung Gir lajv traju jedan dan nakon punog punjenja, Majkrosoftov uređaj mogao bi da uđe na tržište sa velikom prednošću.

Pametni sat bi takođe mogao da objasni zašto je kompanija razvila tastaturu za Android Vear koja se pojavila prošle nedelje.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?