Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Pet stvari koje morate skinuti sa Fejsbuka, i to odmah!

Većina nas na Fejsbuku objavljuje informacije o svom privatnom životu, ne slutivši kakvu bi štetu takva praksa mogla da izazove. Šta ako samo jedna od njih dođe u pogrešne ruke?

Pet stvari koje morate skinuti sa Fejsbuka, i to odmah!

1. Datum rođenja
Možda vam se sviđa kad vam svi Fejsbuk prijatelji čestitaju rođendan, ali ova ''sitnica'' ima i jednu jako lošu stranu. Znajući datum vašeg rođenja i još 3 ili 4 lična podatka vrlo lako vam neko može ukrasti identitet. Ako baš ne želite da vaš rođendan prođe nezapaženo, onda bar izostavite godinu rođenja.

2. Adresa stanovanja
Još jedan podatak koji nosi velik rizik. Još ako uz nju objavite kako ste na zasluženom godišnjem odmoru, dajete lopovima otvorena vrata za provalu u stan.

3. Broj telefona
Kao i adresa, i on bi mogao nepoželjnim gostima otkriti vašu lokaciju.

4. Status veze
Ne možete ni zamisliti kako ovaj status privlači raznorazne pedofiličare i seksualne manijake.

5. Informacije o poslu
Objavljivanje informacija o poslu i projektima na kojima radite mogla bi vam se obiti o glavu. Konkurencija jedva čeka da sazna na čemu ste.

Osim toga izlažete se riziku da vaš šef vidi neke stvari koje se njemu neće baš svideti. Ako vam na profilu stoji ime kompanije u kojoj ste zaposleni, mnogi statusi predstavljaju odraz te kompanije. Zamislite samo situaciju u kojoj objavite fotografiju u potpuno pijanom izdanju.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?