Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Samsung donosi virtuelnu stvarnost (VIDEO)

Samsung Elektronik predstavio je naočari za virtuelnu stvarnost za svoj novi Galaksi nout 4 fablet. Naočari koriste tehnologiju kompanije Okulus VR koju je Fejsbuk kupio za 2 milijarde dolara.

Samsung donosi virtuelnu stvarnost (VIDEO)
Foto: IBtimes

Bežični hedset nazvan je Samsung Gear VR Innovator Edition, a korisnicima omogućava da gledaju video i igraju igre u virtuelno kreiranoj stvarnosti.

Samsung, najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, predstavio je uz ovaj hedset i Galaksi nout 4 fablet. Naočari dolaze s 5,7-inčnim Quad HD Super AMOLED ekranom i omogućavaju korisnicima da u virtuelnoj stvarnosti uživaju reprodukujući sadržaje s Galaxy Note 4 fableta.

Samsung Gear VR dodatak ima četiri vizuelna moda koji simuliraju iskustva kao što je sedenje u bioskopu ili stajanje na pozornici tokom predstave. Korisnici mogu i da uživaju u potpunom vidom polju od 360 stepeni, što će naročito doći do izražaja prilikom igranja igara.

Ove naočari su beta verzija za "developere i entuzjaste; prodavaće se isključivo onlajn", rekao je Brendan Iribe iz kompanije Oculus VR. "Još nisu spremne za masovno tržište."


Samsung nije objavio cenu ovog uređaja, ali je najavio da će biti dostupan krajem ove godine.
s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?