Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Facebook sprema servis za online plaćanje

Sada je već gotovo izvesno da će Facebook predstaviti sopstveni servis za plaćanje, kojim bi ušao u borbu sa kompanijama kao što su Paypal i Venmo.

Facebook sprema servis za online plaćanje

TechCrunch je objavio screenshot nove platforme za plaćanje koja je tajno ugrađena u trenutnu verziju Facebook Messengera za iOS. Uz omogućen servis, korisnici mogu da šalju novac drugim prijateljima baš kao što se to radi kada se zakači fotografija u poruku.

Kako stvari stoje, trenutno servis prima samo plaćanja debitnim karticama, koje dolaze sa nižim taksama za obradu nego kreditne kartice, i lakše su za konfigurisanje. Kada već govorimo o nadoknadi za korišćenje servisa, izgleda da ne postoji nikakva nadoknada za korisnike koji šalju novac jedni drugima, ali je ovo ipak rana verzija servisa. Ovo svakako nije prvi znak da je Facebook zainteresovan za online plaćanja.

Ranije ove godine kompanija je angažovala predsednika PayPala Davida Markusa, a posle toga Cukerberg više nije krio da kompanija ima ambicije da pripremi sopstveni sistemu plaćanja.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?