Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Pastor: Rekonstrukcija se svela na to koji će feud kome pripasti

"Od Bojana Pajtića očekujem da donese odluku šta će biti sa našim partnerskim odnosom, hoće li dodatno rekonstruisati pokrajinsku vladu ili pokrenuti proceduru za moju smenu", izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, koji dodaje da je spreman da bude opozicija.

Pastor: Rekonstrukcija se svela na to koji će feud kome pripasti

Pastor je za NIN rekao da nije hteo da učestvuje u rekonstrukciji pokrajinske vlade, "da ne bi neko stekao utisak da sam i ja navatan, potkupljen ili kupljen".

"Priče o korenitoj rekonstrukciji, suštinskim promenama u načinu funkcionisanja, naprosto su se izjalovile, ništa od toga nema. Sve se svelo na to koji će feud kome pripasti", objasnio je Pastor.

To, prema njegovoj oceni, nije bila bitka između demokrata i naprednjaka, nego unutar Demokratske stranke, "ko je gde, ko će doći, ko neće doći, ko će izostati".

Za razliku od Srpske napredne stranke, koalicionog partnera na republičkom nivou, Pastor smatra da bi vanredni pokrajinski izbori bili fatalno rešenje, ne samo za Vojvodinu nego i za Srbiju.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?