Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Pastor: O budžetu u Skupštini uoči Božića

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je da će najverovatnije uoči katoličkog Božića, 25. decembra, na dnevnom redu Skupštine Vojvodine biti predlog pokrajinskog budžeta za narednu godinu.

Pastor: O budžetu u Skupštini uoči Božića

Pastor se na stranačkoj konferenciji za novinare u Subotici osvrnuo na nedavni sastanak sa predsednikom pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem, rekavši kako je to jedina novina u odnosu na ono što je navedeno u zajedničkom saopštenju izdatom nakon sastanka.

"Ono što se sada možda kao mali dodatak, zbog toga što je preteklo nekoliko dana, može pretpostaviti i reći, jeste da će najverovatnije uoči katoličkog Božića biti održana sednica Skupštine na kojoj će se razmatrati i usvajati budžet za 2015. godinu", rekao je Pastor.

Predsednik Pokrajinske Skupštine i lider SVM-a je podsetio da se, osim o budžetu, razgovaralo i o načinu rešavanja, kako je ocenio, dva krupna problema koji šest-sedam godina opterećuju svakodnevnicu – zakonu o finansiranju pokrajine i zakonu o nadležnostima.

Pastor je podsetio da je dogovoreno da Pokrajinska Vlada izradi nacrte ili predloge tih zakona, a da se nakon toga u Skupštini usaglašavaju kako bi se vojvođanski parlament koristio ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, odnosno kako bi se mogao pojaviti kao predlagač tih zakona.

On je dodao da ga “raduje takav ishod dogovora” i da ga doživljava kao satisfakciju, dodavši kako je od maja pozivao na neophodnost saradnje na ovim projektima i pri čemu je, kako je rekao “permanentno, sem u zadnjih nekoliko nekoliko nedelja, bio izlagan ruglu i podsmevanju”.

"Ali, ovo je još jedan primer za to da važi ona narodna koja kaže: Samo je pitanje vremena kad će iz pete doći u glavu. Ili od malo više, ne znam. Došlo je. I mislim da je to najbolja vest za sve nas, jer ćemo valjda u sledećoj godini doći u situaciju da ćemo znati šta je šta, da ćemo imati te uređene odnose i da ćemo sa većom sigurnošću moći planirati budžet za 2016. godinu", rekao je Pastor.

Upitan da prokomentariše najavljeno obustavljanje projekta izgradnje gasovoda Južni tok, Pastor je rekao da to pitanje prelazi ovlašćenja predsednika pokrajinske Skupštine i da ne bi da ga komentariše.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?