Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Pokrajina pomaže izgradnju šest vodovoda

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, potpisao je sa predstavnicima šest vojvođanskih opština ugovore o sufinansiranju izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini.

Pokrajina pomaže izgradnju šest vodovoda

Novac u ukupnom iznosu od 23,9 miliona dinara, na konkursu resornog pokrajinskog sekretarijata, dobile su opštine Bačka Palanka, Opovo, Novi Kneževac, Srbobran, Senta i Novi Bečej. Tim novcem biće sufinasirana rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreže i glavnog voda vodovodne mreže u nekoliko naseljenih mesta u navedenim opštinama: Opovu, Malom Sigetu, Turiji, Senti i Bočaru, kao i projekat primenjenih hidrogeoloških istraživanja za potrebe vodosnabdevanja u Obrovcu.

Inače, na konkurs za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, prijavile su se 23 vojvođanske opštine. Šest opština, kojima je odobren novac iz pokrajinskog budžeta, u obavezi su da u realizaciju projekta ulože 15 odsto sopstvenih sredstava.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?