Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Takmičenje učenika u preduzetničkim veštinama

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov", biće održano danas na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, najavio je organizator.

Takmičenje učenika u preduzetničkim veštinama
Foto: Ilustracija

Takmičenje će okupiti 100 učenika srednjih škola iz Bačke Topole, Iriga, Novog Bečeja, Novog Sada, Futoga, Rume, Sente, Sombora, Subotice, Vršca, Sremskih Karlovaca i Zrenjanina kojima će biti postavljen "izazov" odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće mesto u Nacionalnom finalu, a pobednički tim će učestvovati i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2015. u Podgorici sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

"Poslovni izazov" je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, a finansira Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID), Ministarstvo omladine i sporta i Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?