Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Zahtev ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović ugrožava autonomiju FTN

Dekan novosadskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN) Rade Doroslovački izjavio je da je protokol za otvaranje laboratorije na tom fakultetu, na kojem je trebalo da govori i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, pravila isključivo kompanija Samsung.

Zahtev ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović ugrožava autonomiju FTN

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj ranije danas je upozorio je da je otvaranju laboratorije povređena autonomija Univerziteta, jer je zahtevano da se sa spiska govornika "izbriše" resorni sekretar Vladimir Pavlov, na zahtev ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

"Protokol otvaranja događaja organizovala je isključivo kompanija Samsung i agencija koja je angažovana od strane Samsunga, pod nazivom 'SVA'. FTN nije imao nikakvog udela u kreiranju ovog događaja", navodi se u saopštenju i dodaje da je ta kompanija u renoviranje i opremanje laboratorije uložila više od sedam miliona dinara.

Doroslovački je poručio da je FTN "nebrojeno puta pokazao da poštuje svog osnivača, pokrajinsku administraciju i institucije Srbije".

"FTN je u potpunosti usmeren prema napretku i razvoju talentovanih studenata i ostvarenju uslova za korišćenje najsavremenijih uređaja u nastavi i istraživanjima", naveo je Doroslovački.

Sekretarijat je optužio ministarku Zoranu Mihajlović da je na događaj "došla u svojstvu funkcionerke Srpske napredne stranke", a i sam dekan Doroslovački ranije je u javnosti upozoravan da nastupima na skupovima SNS-a ugrožava autonomiju fakulteta koji predvodi.s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?